torsdag 15 september 2016

Föräldramötet

Tack alla ni som kom på föräldramötet. Detta var vad som togs upp:

Klass 2A och 2B arbetar som en klass. På de flesta lektionerna arbetar vi i blandade grupper och Martina, Cecilia och Andreas arbetar gemensamt kring alla eleverna. Andreas har möjlighet att arbeta med lite mindre grupper. Vi upplever att klimatet i klasserna har blivit lugnare av detta arbetssätt.

Vi gick igenom schemat. Schemat ni kommer att få visar start och sluttider av dagen och lektionerna. En del ämnen stämmer dock inte alltid eftersom vårt datorsystem inte klarar av att registrera smågrupper och halvklasser. Viktigast är att komma ihåg att grupp 1 har idrott på måndagar och grupp 2 på torsdagar. Nytt på schemat för i år är elevens val på onsdagar. Eleverna kommer att arbeta med svenska, matte och lek och rörelse. Varje elev kommer att ha alla tre ämnena under läsåret. Man har samma ämne i tio veckor. Andreas kommer att meddela på bloggen vilka elever som ska ha idrottskläder med sig.

Vi tog också upp att vi har morgonsamling varje morgon där vi går igenom vad som ska hända under dagen. Det är viktigt för lugnet i klassen att vi får fokusera på barnen. Vi ber därför er föräldrar att inte meddela saker i dörren på morgonen. Skicka med en lapp eller maila oss, så kontaktar vi er så snart vi kan.

Vi pratade om hur vi kommer att arbeta med svenska och matte under läsåret. Martina har huvudansvar för svenskan och Cecilia för matten.

Det är viktigt att ni ansöker om ledighet när ni vill att era barn ska vara lediga från skolan. Vi får bara bevilja två dagar per läsår, dagar som överskrider den tiden måste rektor bevilja. Prata alltid med oss och lämna in ansökan i god tid.

Tänk på att alltid sjukanmäla ditt barn på skola24 vid sjukfrånvaro. Vi måste lämna klassen för att ringa hem om vi saknar ditt barn i skolan.

Alla barn i klassen kommer att få låna varsin chromedator av skolan. Information om detta har vi skickat hem med eleverna idag. Ni ska fylla i medföljande kontrakt så meddelar vi när ni tillsammans med ert barn kan komma och hämta ut datorerna.

Hanna Ajroulovska (Theas mamma) blev vald till skolrådsrepresentant.  

Med vänlig hälsning
Martina, Cecilia, Andreas och Pia