måndag 3 april 2017

Vecka 14

Hej!

Den här veckan har vi börjat med nytt kapitel i matematiken. Målen för det nya området är att barnen ska kunna följande:

  • räkna 100 i taget upp till 500
  • att räkna 10 i taget upp till 500
  • talen upp till 500
  • hur tal är uppbyggda
  • om talet före och efter
  • att lägga till och minska med 100 och 10 
I svenskan fortsätter vi arbetet med våra ordklasser. Den här veckan jobbar vi med adjektiv.

Läxor v.14 
Matematik - Bingel, repetition på multiplikationstabellerna samt räkna 100 i taget upp till 500.
Läsläxa kapitel 11

På fredag kommer vi delta i Rynkebyloppet. Här kommer information från vår idrottslärare Erik som ansvar för loppet.


Kära föräldrar!
Fredagen den 7 april 2017 kommer vi att delta i Team Rynkeby Skolloppet. Eleverna börjar 8:10 i sina klassrum. Startskottet på loppet kommer gå klockan 9.00 och avslutas vid klockan 9:40.
Loppet organiseras av Team Rynkeby Fonden och är Nordens största välgörenhetslopp för skolelever. Skolloppet arrangeras fredagen före påsklovet på hundratals skolor i Sverige, Danmark, Norge och Finland.

Syftet med Team Rynkeby Skolloppet är att motivera eleverna till att röra på sig, samtidigt som de tillsammans med andra skolor i Norden är med och samlar in pengar till barn med allvarliga sjukdomar.

I Sverige, Finland och Norge samlar alla deltagarna in pengar till Barncancerfonden, där insamlingen bland annat bidrar till att finansiera livsviktig forskning.
Hur man hanterar sponsringen
Lindeborgsskolan kommer att för varje elev som deltar skänka pengar till Barncancerfonden. Det kommer också finnas möjlighet för er föräldrar att skänka ett litet belopp. Detta är helt frivilligt.
Beloppet betalas in elektronisk väg på www.team-rynkeby.se/gebidrag.
Kom ihåg att berätta skolans namn till sponsorerna, så att pengarna betalas in till rätt plats.


Pengarna ska vara inbetalda senaste den 28 april 2017. Därefter lämnar klassföreståndaren ut ett diplom och stödarmband från Barncancerfonden.
Viktigt!
Det är att viktigt att understryka, att Team Rynkeby Skolloppet inte handlar om vilken elev eller vilken klass som har samlat in mest pengar - alla bidrag räknas! Och endast genom att medverka i loppet, är eleverna med och lyfter frågan och kunskapen om kampen mot barncancer.
Rynkeby Foods A/S står för alla Team Rynkeby Fondens utgifter i samband med Team Rynkeby Skolloppet. Det gör att samtliga bidrag kan gå oavkortat till Barncancerfonden.
Kom ombytta
Alla elever ska komma ombytta i de kläder de ska springa i. På grund av att det inte finns tillräckligt många omklädningsrum får eleverna duscha när de kommer hem efter skolan.
Vid frågor hör av er till era mentorer eller idrottsläraren Erik, erik.leonartsson@malmo.se.  
När det gäller omklädning för våra tvåor som simmar vill vi att de kommer ombytta på morgonen. Efter loppet kommer de få möjlighet att byta om i klassrummen. Detta för att det inte ska bli för mycket kläder att hålla koll på när de åker iväg till simningen. 

Datorerna

Ett bra tips är att sätta en liten klisterlapp med barnens namn på laddningssladden. Då är det lätt att se vems sladden är och att den kommer tillrätta ifall den försvinner. 
Ha en bra vecka!
Mvh Cecilia, Martina och Andreas