tisdag 12 september 2017

Vecka 37

Hej!

Denna vecka har vi en läsläxa som handlar om grottmålningar från stenåldern. Texten heter Tjurarnas sal och ligger i skolväskan. Som vanligt kommer eleverna att få göra ett läsförståelsetest på texten på måndag. De flesta börjar förstå att det är en fördel att läsa läsläxan minst tre gånger. Det underlättar mycket för barnen när de ska svara på frågor.

Eleverna har ingen matteläxa denna vecka, men får gärna gå in på Bingel och öva.

Vi kommer att arbeta intensivt med stavning på svenskan en tid framöver. Era barn får gärna öva på datorn hemma. På elevspel.se under ikonen svenska finns flera bra övningar, bl a stava ord, dubbelteckning, Hur stavar du?, kort och lång vokal och rättstavning. Övning ger färdighet så bara öva på så mycket ni kan.

Förra veckan lade Cecilia ut en skrivuppgift om istiden som eleverna arbetar på via Classroom på datorn. De ska skriva färdigt texten hemma och klicka på "lämna in" när de är klara.

Cecilia är tyvärr sjuk och stannar hemma även imorgon (onsdag), kanske också torsdag. Måndag och tisdag har vi därför haft vikarie som har tagit Cecilias lektioner, så ni vet det ifall barnen nämner okända namn hemma.

Glöm inte att datorn ska följa med (laddad) till skolan varje dag!

Med vänlig hälsning
Martina och Cecilia