måndag 19 mars 2018

vecka 12

Hej!

Som Cecilia meddelat har vi nu börjat med nationella prov. Vi vill påminna om att provperioden pågår ända fram till maj. Om ni är intresserade kan ni gå in på Skolverkets hemsida där det finns mer information om provens syfte och utformning.

Eftersom det är påsklov nästa vecka delas det inte ut någon läsläxa denna vecka. Eleverna jobbar istället vidare med matteläxan som lämnas in på fredag.

På onsdag 21/3 tänker vi ha lite mys på eftermiddagen. Barnen får lov att ta med sig lite godis, någon kaka eller snacks och dricka till skolan den dagen. Observera att de INTE får ta med  NÖTTER eller något som innehåller nötter, då vi har flera väldigt allergiska elever på skolan. Man får heller inte ta med läsk.

På fredag 23/3 kommer vi att genomföra Rynkebyloppet. All information om detta finner ni nedan.

Vi önskar er ett trevligt lov!
Martina, Alexandra och Cecilia

Fredagen den 23 mars 2018 deltar vi i

TEAM RYNKEBY SKOLLOPPET

som är Nordens största välgörenhetslopp för skolelever

På Lindeborgsskolan går startskottet klockan 8:30. Loppet organiseras av Team Rynkeby Fonden och är Nordens största välgörenhetslopp för skolelever. Skolloppet arrangeras fredagen före påsklovet på hundratals skolor i Sverige, Danmark, Norge och Finland.
Syftet med Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet är att motivera eleverna till att röra på sig, samtidigt som de tillsammans med andra skolor i Norden är med och samlar in pengar till barn med allvarliga sjukdomar.
I Sverige samlar alla deltagarna in pengar till Barncancerfonden, där insamlingen bland annat bidrar till att finansiera livsviktig forskning.
Möjlighet att bidra
Innan loppet har elevernas familjer och vänner möjlighet att skänka pengar till Barncancerfonden. Eleverna kan ta med pengar och lämna in till sina lärare eller så kan pengarna swishas in. Alla bidrag räknas och gör skillnad!
Senast den 20 april 2018 ska alla bidrag ha satts in på Team Rynkeby Fondens konto för att räknas med i skolans samlade donation till Barncancerfonden. I samband med TR-GM Skolloppet får varje skola ett unikt Swish-nummer, vårt nummer är 123 650 07 14.
Man kan även betala in elektronisk väg på www.team-rynkeby.se/gebidrag.
Därefter lämnar klassföreståndaren ut ett diplom och stödarmband från Barncancerfonden, till alla elever som deltagit i loppet.
Viktigt!
Det är viktigt att understryka, attTeam Rynkeby - God Morgon Skolloppet inte handlar om vilken elev eller vilken klass som har samlat in mest pengar - alla bidrag räknas! Och endast genom att medverka i loppet, är eleverna med och lyfter frågan och kunskapen om kampen mot barncancer.
Juicefabrikören God Morgon står för alla Team Rynkeby Fondens utgifter i samband med Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet. Det gör att samtliga bidrag kan gå oavkortat till Barncancerfonden.
Kom ihåg idrottskläder
Alla elever ska ha på sig kläder och skor för utomhusbruk. Kom också ihåg att ta med vattenflaska. Tyvärr kommer det inte finnas möjlighet att duscha efter loppet, men om man vill kan man ta med sig kläder för ombyte efter loppet. God Morgon kommer att bjuda på juice till alla deltagare.
Med vänlig hälsning, Skolans personal