torsdag 12 maj 2016

vecka 19

Hej!

Nu börjar vi närma oss terminsslut och det är dags för oss att visa upp en del av det era barn har arbetat med under läsåret. Vårens föräldramöte är därför i form av en vernissage. Ni är välkomna till klassrummen onsdag 8/6 kl 17.00. När ni har tittat på utställningen beger vi oss till Sofieholmsparken för en gemensam picknick. Var och en tar med sig egen mat.

Igår delade vi ut veckans läsläxa. Klass 1A har Första läseboken s.76-81, klass 1B har Gröna boken s.14-21. De som har fått läsläxa av Britta har sina böcker i väskan.

I svenska tränar vi annars just nu på att samtala om texter för att öva oss på att lyssna uppmärksamt och delta i samtal i grupp, samt träna läsförståelse. Vi fortsätter också att träna på finskrivning.

I matte arbetar vi just nu med positionssystemet med tiotal och ental. Vi tränar också på att subtrahera med hjälp av tallinjen.

Era barn har säkert berättat att vi ska lägga ut låtar som vi sjunger i klasserna på musiken. Första låten ligger nu ute i två versioner, så att eleverna kan öva hemma. Gå in på

https://www.youtube.com/watch?v=ahFzttZL8lk

Om inte länken fungerar kan ni gå in på Youtube och söka på Ritar ett fönster med Fredrik Ahlm.


Med vänlig hälsning

Martina, Cecilia och Britta