onsdag 3 maj 2017

Malmöäventyret

Malmöäventyret

På tisdag, den 9/5 åker 2A och 2B till skogen i Torup för att delta i Malmöäventyret. Vi blir hämtade med buss 8.30 och beräknas vara tillbaka på skolan 11.45. Vi kommer äta lunch när vi kommer tillbaka till skolan. Barnen ska inte ha med sig varken väska, ryggsäck eller fika. Vi i personalen ordnar frukt och dryck till mellanmål som vi äter i skogen

Äventyret sker helt ute i skogen och utanför stigar och leder. Alla eleverna bör ha lämpliga kläder för skogsvistelse som tål att bli fuktiga och smutsiga. Eftersom vi kommer vara i skogen finns risk för fästingar. Kolla av era barn på kvällen så att de inte har fått några fästingar.


Informationsbrev om Malmöäventyret

Teoretisk kunskap möter praktisk nytta i Torups rekreationsområde. 48 stycken årskurs två-klasser i Malmö Stad har valts ut, för att under maj månad ges möjligheten att knyta teori till praktisk problemlösning i en fantasifylld värld.

 Klassen som ditt barn går i, ska tillsammans uppleva ett Äventyr i Torups strövområde. Under en halvdag kommer klassen att få praktisk användning av de ämneskunskaper som förberetts hemma i klassrummet. Vi arbetar kring matematik, fysik och allemansrätt.

I Torup möter eleverna skådespelare, som ger barnen olika utmaningar i en påhittad historia. Målet är som sagt, att eleverna ska få praktisk nytta av de ämneskunskaper som förberetts och att bli trötta, nöjda hjältar, som har kämpat i skogen, under en halvdag.

Efter klassens besök i Torup, så får du gärna bli en del av reflektionen. Hur fick eleverna nytta av sina kunskaper kring allemansrätt, matematik, NO? Klarade dom av samarbetsövningarna? Vad är ett halvväsen?

Som fördjupning, kan vi dela med oss av det “pedagogiska skafferi” , som de deltagande lärarna använder sig av: www.drommarnashus.se/aventyret2017ped Här kan du läsa mer om hur vi arbetat med tidigare Äventyr: www.drommarnashus.se/aventyret Malmöäventyret är ett samarbete mellan: Drömmarnas hus, Malmö stad, pedagogisk inspiration och Torup rekreationsområde.

Vänliga hälsningar Cecilia, Martina och Andreas