måndag 7 november 2016

vecka 45

Hej och välkomna tillbaka efter höstlovet!

Just nu arbetar vi med vokaler och konsonanter i svenskan. I matte arbetar vi med stora additionstabellen. Vi provar olika huvudräkningsstrategier. I NO avslutar vi nu temat rymden och forntiden. Vi kommer nästa vecka att börja med historia. Temat kommer att heta "Barn för hundra år sedan".

Läsläxan den här veckan är kapitel 11 i Ottoboken. Eleverna har också fått en matteläxa på lösblad som repeterar addition.

Vi vill påminna om idrottskläder. Grupp 1 ska ha med sig kläder på måndagar och grupp 2 på torsdagar. Dessutom ska den grupp som har idrott på elevens val ha med sig kläder även på onsdagar.

Vecka 13, 14 och 16 kommer vi att åka och simma med samtliga elever. Ledighet kommer inte att beviljas under dessa veckor, så ta det i beaktande om ni planerar att resa under våren. Mer information om tider och annat kommer senare under våren.

Vänliga hälsningar
Martina, Cecilia, Andreas och Pia


Information från fritids…
Tiden rusar fram och snart är det dags för jullov. Vi måste redan nu veta vilka dagar ert barn ska vara på fritids under jullovet. Tryck på länken nedan så kommer  ni till vår digitala anmälan.
Lindeborgsskolan har julavslutning onsdagen den 21 december. Barnen första skoldag på vårterminen 2017 är onsdagen den 11/1. Glöm inte att måndagen den 9/1 är en studiedag och då är fritidshemmet stängt.

Här är länken till anmälan...

Hälsningar
Fritidspersonalen