måndag 14 november 2016

Vecka 46

Hej!

Den här veckan kommer författaren Mårten Melin på besök under tisdagen. På onsdag är det flourlackering av tänder och på fredag kommer syster Anne börja hälsosamtal med årskurs 2 där eleverna bl.a. vägs och mäts.

Vi fortsätter vårt tema om Barn för 100 år sedan och på onsdag kommer de få ut en läxa där vi vill att de intervjuar någon äldre släkting om hur det var när de var små. Helst far- eller mor föräldrar, annars går föräldrar bra. Läxan kommer vara till onsdagen därpå. Då ska barnen få redovisa för sina klasskamrater.

Övriga läxor är svenska: kapitel 12 och matematikstencil.

I matematiken kommer de få med sig små additionskort hem. Vill vill att de tränar lite varje dag. Ett litet tips är att börja med cirka 8 kort i taget och när man kan dessa tränar man på 8 nya. När man sedan har tränat i olika omgångar kan man träna på alla kort samtidigt.  I skolan jobbar vi med olika strategier på hur man kan tänka. T.ex. 9+4= 9+1+3 = 13. Vi räknar alltså först upp till 10 från talet 9. Då måste vi låna 1 från talet 4. Då har vi 3 kvar på talet 4. Alltså 9+1+3=13. Man kan också tänka 10+4=14 då är 9+4 ett mindre, alltså 13, eftersom 9 är ett mindre än 10.

På torsdag är det bibliotek för 2A och på fredag är det bibliotek för 2B.

Vänliga hälsingar Cecilia, Andreas, Martina och Pia